Glas op maat

Rijhulpsysteem
in de voorruit

Sinds 2022 is het bij wet verplicht om een Advanced Driver Assistance System in een nieuwe wagen te integreren. Zo’n rijhulpsysteem maakt gebruik van een camera in de voorruit en biedt zo een enorme ondersteuning tijdens het rijden: het herkent en onthoudt verkeersborden, verwittigt u wanneer u van een rijstrook afwijkt … erg behulpzaam dus!

Veilig rijden na 
voorruitvervanging

Bij AutoGLASS Center specialiseren we ons in het kalibreren van het rijhulpsysteem of ADAS-camera in de voorruit. Vervangen wij uw voorruit, dan kunt u er dus met een gerust hart op vertrouwen dat wij ook het rijhulpsysteem weer in orde brengen. We kalibreren de camera opnieuw met behulp van een uitlijning en volgen de instructies van de autofabrikant daarbij nauwgezet op. Zo kunt u weer veilig de baan op, met een auto die tot in de puntjes in orde is.

Veilig rijden dankzij kalibratie

Soorten kalibratie

 • Dynamische kalibratie

  Dynamische kalibratie is een kalibratie die al rijdende (met een testrit op de weg) met de auto gebeurt. In de werkplaats wordt de auto gekoppeld met de diagnosetoestellen. Daarna wordt de auto via het vinnummer geïdentificeerd en vervolgens worden de instellingen van de autoconstructeur van de ADAS-frontcamera klaargezet om in te lezen. Bij de testrit (gemiddelde duur 10 min.-30 min.) worden alle instellingen ingelezen in de auto en frontcamera. Na een succesvolle testrit heeft de ADAS-frontcamera weer de juiste afstelling van de autoconstructeur.

 • Statische kalibratie

  Statische kalibratie is een kalibratie die volledig in de werkplaats gebeurt. De auto wordt gekoppeld met de diagnosetoestellen en wordt geïdentificeerd aan de hand van het vinnummer. Bij het vervolg van de procedure worden de afstellingen van de autoconstructeur aangegeven. Die afstellingen (hoogte, breedte, afstand, draaihoekwaardes) van de diagnosetoestellen dienen zeer nauwkeurig opgevolgd te worden om tot een succesvol eindresultaat te komen.

 • Cameraleveling

  Bij bepaalde modellen moet de ADAS-camera fysiek afgesteld worden met een levelingtool (te vergelijken met een waterpas). Daarna moet een dynamische of statische kalibratie worden uitgevoerd.

  Een combinatie van een dynamische en statische kalibratie wordt voor sommige modellen ook gevraagd.

Wij zijn erkend door:

  Drie filialen tot uw dienst

  Bree

  Ind. Vostert
  Kipdorpstraat 48
  3960 Bree

  Telefoon: +32 89 46 73 33
  Meer info

  Lommel

  Ind. Kristalpark 4150
  Louis Pasteurstraat 19
  3920 Lommel

  Telefoon: +32 11 55 54 18
  Meer info

  Autoglass Sint-Truiden

  Sint-Truiden

  Ind. Poort Sint-Truiden 5800
  Bedrijvenstraat 5800
  3800 Sint-Truiden / Brustem

  Telefoon: +32 11 69 53 97
  Meer info

  Neem gerust
  contact op

  We verwelkomen u graag in onze vestigingen te Bree, Lommel of Sint-Truiden, waar we u een warme service garanderen. Neem gerust vrijblijvend contact op: we overlopen samen met u de diverse mogelijkheden voor uw wagen.

  Herstellen van
  steenslag

  Dit is enkel mogelijk indien

  • De grootte van de inslag niet groter is dan een muntstuk van 2 euro
  • De inslag zich op minstens 1 cm van de rand van de ruit bevindt
  • Er geen vuil of vocht in de beschadiging zit
  • Er geen losse glassplinters in de beschadiging zitten
  • De schade zich niet rechtstreeks in uw gezichtsveld situeert