Herstellen of vervangen?

Of het nu gaat om een beschadigde voorruit of een kapotte achter- of zijruit of een panoramisch dak: bij AutoGLASS Center helpen we u graag verder. We herstellen of vervangen uw ruit volgens de regels van de kunst en garanderen u daarbij een professionele en vlotte service. U maakt eenvoudig - online, telefonisch, via e-mail of in ons filiaal - een afspraak. Hierbij staat uw persoonlijke agenda centraal.

Herstellen...

Een sterretje in de voorruit? Dat wil niet altijd zeggen dat uw voorruit vervangen moet worden. Bij AutoGLASS Center hanteren we het motto 'herstellen als het kan, vervangen als het moet'. Het herstellen van de steenslag is enkel mogelijk indien:

  • De grootte van de inslag niet groter is dan een muntstuk van 2 euro;
  • De inslag zich op minstens 1 cm van de rand van de ruit bevindt;
  • Er geen vuil of vocht in de beschadiging zit;
  • Er geen losse glassplinters in de beschadiging zitten;
  • De schade zich niet rechtstreeks in uw gezichtsveld situeert.

Indien bovenstaande criteria optimaal zijn, is de herstelling nagenoeg onzichtbaar.

Ons advies: rijdt niet te lang rond met een sterretje in de voorruit. Een kleine steenslag kan na verloop van tijd verder scheuren tot een grote barst.

... of vervangen

Soms is vervangen de enige optie. Bijvoorbeeld: wanneer de inslag te groot is. Een herstelling is dan niet mogelijk. Bij AutoGLASS Center verzekeren we u dat uw nieuwe autoruit dezelfde OEM-kwaliteit heeft als de originele ruit. We bestellen enkel bij fabrikanten die ook de autoconstructeurs bevoorraden. Deze autoruiten zijn Europees gekeurd en voldoen aan alle kwaliteitsnormen.

Is uw auto uitgerust met rijhulpsystemen zoals automatische remsystemen, verkeersbordherkenning of afstands- en rijstrookwaarschuwingen? Dan dient het aansturingssysteem hiervan na vervanging van uw voorruit opnieuw gekalibreerd te worden. Deze zogenaamde Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) doen namelijk beroep op een camera in de voorruit. AutoGLASS Center specialiseert zich in deze voorruitkalibratie. Hierdoor kan u onmiddellijk weer veilig de baan op.

Bij u aan huis?

Geraakt u met uw beschadigde autoruit niet tot op een van onze filialen? Dan komen de mobiele ploegen van AutoGLASS Center tot bij u thuis, bij u op het werk of waar u het wenst uw autoruit te laten herstellen of vervangen.

Het herstellen of vervangen op locatie is enkel mogelijk indien:

  • De ruimte overdekt en vorstvrij is;
  • De hoogte van deze ruimte ± 2 meter bedraagt;
  • De breedte van deze ruimte minstens 3 meter breed is;
  • De temperatuur niet lager dan dan 5°C of hoger dan 30°C is.

De kostprijs van het herstellen of vervangen van uw autoruit hangt af van verschillende factoren zoals de ernst van de schade, het voertuig en het type ruit. Bent u verzekerd voor glasbreuk? Dan dient u ter plaatse niets te betalen, wij handelen dit af met uw verzekeringsmaatschappij.


Levenslang garantie

Bij AutoGLASS Center werken we met een levenslange garantie. Na uw herstelling of vervanging gaat u dus zorgeloos terug de baan op.

Meer weten over deze garantie? Lees onze verkoopsvoorwaarden of vraag ernaar in onze filialen.

Herstelling_2_1200x800.jpg

Een herstelling neemt ± 45 minuten in beslag.


Vervanging_7.jpg

Reken voor een vervanging op een anderhalf uur.