AutoGLASS center Ecologie

“Ecologische stap voor(r)uit”


Inleiding

In 2018 hebben wij bij AutoGLASS Center resoluut het roer omgegooid, om op die manier een totaal andere koers te gaan varen. Dit resulteerde in het feit dat we steeds meer de focus gingen leggen op “hoog-kwalitatieve” herstellingen en vervangingen, met als hoofddoel om tegelijkertijd ook ons ecologisch beleid verder uit te bouwen.

Wat betekent een ecologisch beleid voor ons ?

Ecologisch beleid betekent voor ons dat we op een verstandige manier omgaan met onze omgeving en met de natuur. Dat we de natuurlijke balans van die omgeving niet verstoren, maar dat we ons verantwoordelijk gedragen, door niet te veel CO2-uitstoot te veroorzaken, of niet te veel producten aan te schaffen waarvoor grondstoffen gebruikt zijn die de natuur verstoren of erger nog, verwoesten. Bij AutoGLASS Center kiezen we er zéér doelbewust voor om onze “ecologische voetafdruk” zoveel mogelijk te beperken.

AutoGLASS center Ecologie

Wat is een “ecologische voetafdruk” ?

De ecologische voetafdruk (ook mondiale voetafdruk of kortweg voetafdruk) voor een bepaald jaar is een getal dat weergeeft hoeveel biologisch productieve grond- en wateroppervlakte een bepaalde bevolkingsgroep in dat jaar gebruikt om zijn consumptieniveau te kunnen handhaven en zijn afvalproductie te kunnen verwerken.

Welke acties ondernemen wij bij AutoGLASS Center om onze “ecologische voetafdruk” te beperken ?

Het is wetenschappelijk bewezen dat de “ecologische voetafdruk” van een autoruit vervanging beduidend hoger is dan bij een autoruit herstelling. Vandaar dat wij ervoor kiezen om steeds langer te gaan herstellen, eer we overgaan tot een effectieve vervanging van de autoruit. Wij werken sedert 2018 zéér nauw samen met het meest toonaangevende bedrijf op het gebied van ontwikkeling van herstelmethodes en algemene technieken voor autoruit herstellingen en vervangingen. Op deze manier beschikken wij steeds over de meest geavanceerde technieken en materialen, die ons toelaten om telkens een dimensie verder te gaan inzake de herstellingen van autoruiten. Tevens streven wij ernaar om de aankoop van onze nieuwe autoruiten te doen bij leveranciers die zich eveneens richten op het gebruik van gerecycleerd glas, en duurzaam handelen bij het vervaardigen van de autoruiten. De productie van floatglas en van de voorruit, zijn de stadia die het meeste CO2-uitstoot veroorzaken. Om de uitstoot van deze stadia te verminderen, richten wij ons op leveranciers die werken met fabrieken die er alles aan doen om hun energie-efficiëntie te verhogen. Liefst werken wij samen met leveranciers en fabrieken die zoveel mogelijk op groene energie draaien. Tevens houden wij er terdege rekening mee dat we zo weinig mogelijk producten aankopen die buiten Europa vervaardigd worden.

AutoGLASS center Ecologie

Enkele wetenschappelijke cijfers:

De gemiddelde CO2-voetafdruk van een voorruit (1,4m²) is 52kg. 75% hiervan gaat naar de effectieve productie van de ruit zelf. De logistiek en het transport vanuit de fabriek naar het magazijn van onze leverancier, en uiteindelijk tot bij ons in de filialen beslaat 17% van de voetafdruk. 4% van de totale voetafdruk is voor onze rekening, en 3% gaat naar de recyclage van oude (kapotte) ruiten, zodat 100% van de grondstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden.

Drie filialen tot uw dienst

Bree

Ind. Vostert
Kipdorpstraat 48
3960 Bree

Telefoon: +32 89 46 73 33
Meer info

Lommel

Ind. Kristalpark 4150
Louis Pasteurstraat 19
3920 Lommel

Telefoon: +32 11 55 54 18
Meer info

Autoglass Sint-Truiden

Sint-Truiden

Ind. Poort Sint-Truiden 5800
Bedrijvenstraat 5800
3800 Sint-Truiden / Brustem

Telefoon: +32 11 69 53 97
Meer info

Neem gerust
contact op

We verwelkomen u graag in onze vestigingen te Bree, Lommel of Sint-Truiden, waar we u een warme service garanderen. Neem gerust vrijblijvend contact op: we overlopen samen met u de diverse mogelijkheden voor uw wagen.

Herstellen van
steenslag

Dit is enkel mogelijk indien

  • De grootte van de inslag niet groter is dan een muntstuk van 2 euro
  • De inslag zich op minstens 1 cm van de rand van de ruit bevindt
  • Er geen vuil of vocht in de beschadiging zit
  • Er geen losse glassplinters in de beschadiging zitten
  • De schade zich niet rechtstreeks in uw gezichtsveld situeert